Untitled-3

Mitä ovat istunnot (sessions) ja kuinka niitä mitataan?

Istunnot ja niiden mittaaminen verkkosivuilla

Mikä on istunto?

Istunto (engl. session) on yksittäinen käyttäjän vierailu verkkosivustolla tietyn ajanjakson aikana. Se alkaa, kun käyttäjä avaa verkkosivuston ja päättyy, kun hän sulkee sen tai on ollut passiivisena pitkän aikaa.

Miten istuntoja mitataan?

Istuntojen määrä ja kesto ovat tärkeitä mittareita verkkosivuston suorituskyvyn arvioinnissa. Istuntojen määrä voidaan mitata esimerkiksi Google Analytics -työkalun avulla. Yleinen tapa on myös käyttää verkkosivuston omaa seurantajärjestelmää.

Miksi istuntojen mittaaminen on tärkeää?

Istuntojen mittaaminen auttaa ymmärtämään verkkosivuston kävijöiden käyttäytymistä ja vuorovaikutusta sivuston sisältöön. Tämä tieto voi auttaa yrityksiä parantamaan verkkosivustonsa käyttäjäkokemusta ja lisäämään konversioprosenttia.

Yhteenveto

Istuntojen mittaaminen on tärkeä osa verkkosivuston analytiikkaa ja auttaa yrityksiä ymmärtämään kävijöidensä käyttäytymistä paremmin. Se antaa arvokasta tietoa siitä, miten verkkosivusto toimii ja kuinka sitä voidaan kehittää entistä paremmaksi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.