Untitled-3

SEO:n parantaminen asiakaspalautteella

SEO:n parantaminen asiakaspalautteella

Mikä on SEO?

Search Engine Optimization eli hakukoneoptimointi tarkoittaa verkkosivustojen ja sisältöjen optimointia siten, että ne sijoittuvat korkeammalle hakukoneiden tuloksissa. Hyvä SEO auttaa verkkosivustoa saamaan enemmän näkyvyyttä ja siten myös enemmän liikennettä.

Miten asiakaspalaute voi auttaa SEO:n parantamisessa?

1. Sisältöoptimointi: Asiakaspalautteesta voi saada arvokasta tietoa siitä, millaisia hakusanoja ja termejä asiakkaat käyttävät etsiessään tietoa kyseisestä aiheesta. Näitä termejä voidaan hyödyntää sisällön optimoinnissa.
2. Palautteen pohjalta tehtävät parannukset: Asiakaspalautteesta saatua tietoa voidaan hyödyntää verkkosivuston ja sisältöjen parantamisessa. Kun sivusto vastaa paremmin kävijöiden tarpeisiin, se myös todennäköisemmin saa parempia sijoituksia hakutuloksissa.
3. Linkkien rakentaminen: Asiakkaiden antama positiivinen palaute ja suosittelut voivat johtaa linkkien luomiseen verkkosivustolle, mikä parantaa myös sen hakukonenäkyvyyttä.

Yhteenveto

Asiakaspalaute voi olla hyödyllinen työkalu SEO:n parantamisessa. Se tarjoaa arvokasta tietoa siitä, miten verkkosivustoa ja sisältöjä tulisi kehittää vastaamaan paremmin kävijöiden tarpeisiin ja hakukoneiden vaatimuksiin. Jatkuva asiakaspalautteen kerääminen ja sen hyödyntäminen parannuksien tekemisessä voi parantaa verkkosivuston näkyvyyttä ja saavutettavuutta merkittävästi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.